Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen

Stadsbaken wordt op een duurzame wijze gebouwd en op een duurzame wijze van energie voorzien, dus zonder het gebruik van aardgas. OVT heeft hiervoor gekozen voor het kleinschalig warmtenet van Geohita.

Voor een comfortabele woning

Elke woning van Stadsbaken wordt aangesloten op het centrale warmtenet van Geohita. Geohita boort een bron en haalt op grote diepte water uit de grond. Door middel van een warmtepomp wordt hier warm water van ongeveer 35 graden van gemaakt, dit wordt opgeslagen in een buffervat. Voor de warmtepomp en het buffervat is een aparte ruimte gereserveerd in het project. Daardoor heeft u geen overlast van geluid of warmte. Vanuit de centrale ruimte wordt het warme water getransporteerd naar de woning en door middel van vloerverwarming wordt de woning verwarmd en desgewenst, gekoeld. Een groot voordeel is dat er in de woning geen grote installaties aanwezig zijn die beslag leggen op de ruimte, ook hoeft u zelf geen vervangings- of onderhoudskosten te reserveren, Geohita blijft eigenaar van het systeem en is verantwoordelijk voor het leveren van warmte.

Ontzorgen in warmte

Elke woning krijgt een eigen meter, zodat u betaalt wat u gebruikt. Het centrale warmtenet blijft eigendom van Geohita, die u op het gebied van warmte volledig ontzorgt. U betaalt een vast maandtarief en een verrekenbaar tarief per gebruikt GigaJoule aan warmte.

Elektriciteit door zonne-energie

Naast het centrale warmtenet krijgen de woningen zonnepanelen. Daarmee wordt een groot deel van de benodigde energie voor elektrische apparaten en verlichting opgewekt.

Voordelen

  • Uw woning is super duurzaam en klaar voor de toekomst
  • Geen grote installaties in de woning
  • Geen onderhouds– of vervangingskosten op termijn
  • Mogelijkheid tot vloerkoeling
  • Onbeperkt warm water
  • Geen geluidsoverlast.

Meer informatie over Geohita

Ontwikkeling

Ontwerp

Aannemer

Verkoop